A skarlát betű A skarlát betű A skarlát betű A skarlát betű A skarlát betű A skarlát betű Romance - Kodály Zoltán műveire Romance - Kodály Zoltán műveire Romance - Kodály Zoltán műveire Rómeó és Júlia Rómeó és Júlia Rómeó és Júlia Belső hangok Belső hangok Belső hangok Szegény Dzsoni és Árnika Szegény Dzsoni és Árnika Szegény Dzsoni és Árnika Bolero Bolero

Megtartottuk évadnyitó társulati ülésünket<< vissza

Augusztus 30-án, a Győri Nemzeti Színház Csillárszintjén tartottuk évadnyitó társulati ülésünket. Mozgalmasnak ígérkezik a 2017/18-as évad is, melyben két bemutatót tartunk. November 11-én A skarlát betű című két felvonásos balett darabot láthatja a közönség Velekei László koreográfiájaként. Nathaniel Hawthorne amerikai regényíró nagyhatású, az indiánháborúk korának puritán Új-Angliájában játszódó műve egy házasságtörés történetét meséli el. Hősnője Hester Prynne, akit hűtlenség vádjával elítélnek, s bűnének jeléül egy vörös A betűt kell hordania ruháján. Hester emelt fővel viseli a megbélyegzést, és szeretettel neveli házasságtörésben fogant gyermekét. Társát a bűnben nem nevezi meg, már csak azért sem, mert az a közösség nagy tiszteletben álló fiatal lelkésze: Arthur Dimmesdale. 

Majd tavasszal Zachár Lóránd A kis herceg című művet adaptálja balettszínpadra.

Kiss János, a Győri Balett igazgatója bejelentette: 25 év után távozik a társulattól Fuchs Renáta és Pátkai Balázs, 19 év után Sóthy Virág, 18 év után Horváth M. Lilla válik meg a Győri Balett nagy családjától.  
Egyben a társulat új tagjait is bemutatta az igazgató: Bálint Adél, Herkovics Adria, Luka Dimic és Thales Henrique.

2018 • Győri Balett • Minden jog fenntartva! • ImpresszumMűködési dokumentumok