A skarlát betű A skarlát betű A skarlát betű A skarlát betű A skarlát betű A skarlát betű Romance - Kodály Zoltán műveire Romance - Kodály Zoltán műveire Romance - Kodály Zoltán műveire Rómeó és Júlia Rómeó és Júlia Rómeó és Júlia Bolero Bolero

Előadások<< vissza

Forgószél avagy a képzelet csodája Online jegyvásárlás

FORGÓSZÉL AVAGY A KÉPZELET CSODÁJA
mesebalett egy felvonásban L.F.Baum „Óz a nagy varázsló" c. műve alapján

Zene: Montázs
Asszisztens: KARA Zsuzsanna
Jelmez: GYŐRI Gabi
Videó, Látvány: BOGNÁR Alex
Dramaturg: KSZEL Attila
Felvételről közreműködik: Csőre Gábor színművész és Márkus Krisztián

Koreográfus: VELEKEI László Harangozó-díjas

 2012. jan. 14-én mutattuk be Forgószél avagy a képzelet csodája mesebalettünket, melyet nagy sikerrel játszottunk szerte Magyarországon, most a produkciót a 2018/19-es évadunkban ismét elővesszük és felújítjuk, hogy újabb korosztály ismerhesse meg a tánc nyelvén Dorothy és Totó kutya történetét.

„A „Fiatalok a fiatalokért" pályázati program felhívása adta az ötletet, hogy a népszerű történetet a Győri Balett legifjabb táncosaival és a Győri Tánc és Képzőművészeti Iskola balett növendékeivel közösen dolgozzuk fel. Mindkettőnknek feltűnt, hogy az Ózban csak a kutya nem szólal meg. Beszél az oroszlán, a majom, csak éppen Totó, Dorka kutyája nem. Persze hogy nem, mert Totó valóságos kutya, egyenesen Kansasból. Óz birodalmában persze minden megtörténhetne, de Totó ott is hallgat, pedig a történet szerint vannak érzelmei és gondolatai. Különösnek találtuk, ezért ezt a mesét a táncokon és Totó belső monológjain keresztül szeretnénk megmutatni." (Kszel Attila)

2018 • Győri Balett • Minden jog fenntartva! • ImpresszumMűködési dokumentumok