Kedves Közönségünk!

Nehéz év áll mögöttünk. Megtapasztaltuk a legrosszabbat, ami egy előadóművésszel, egy alkotóval, egy társulattal megtörténhet: elveszítettük Önöket, a közönségünket. A veszteségből azonban erőt kovácsoltunk! Még soha ennyire nem vártuk azt, hogy Önök elé léphessünk, hogy megoszthassuk Önökkel a teret is, amelyben táncolunk!
Együtt lélegezni!
A pandémia időszaka sok mindenre megtanított minket, és olyan értékekre világított rá, amelyek sürgetve digitalizálódó világunkban majdnem elvesztek: az együttlét, az egy térben lét, az élő jelenlét fontosságára.
Éppen ezért a 2021/22-es évadban érzékeny és magával ragadó alkotásokkal várjuk Önöket.
Az évad első bemutatóján Fodor Zoltán Chaos című darabjával forgatja fel táncszínpadot szeptemberben. Az évad együtteseként a Müpa színpadán Lukács András Stravinsky inspirálta, éteri szépségű, minimalista koreográfiája a Movements to Stravinsky fogadja a nézőket októberben.
A novemberi bérletes előadásban Lukács András The Waves című darabja egyszerre lesz gyönyörű és fájdalmas. Az általam koreografált Mimi pedig reményeink szerint felkavar és elkápráztat majd mindenkit. Bízunk benne, hogy estünk nem ereszti majd el Önöket.  Decemberben, One way to Heaven című előadásában a Győri Balett társulata egy könnyed utazásra hívja nézőit a felhők fölé, hogy külső szemlélőként egy férfi életének különböző epizódjait végigkísérjék. 

Új arculattal, új honlappal, a megszokott minőségben várjuk Önöket! Tartsanak velünk ebben az évadban is!

Balett! Miért ne?

Velekei László
Seregi- és Harangozó-díjas,
A Győri Balett igazgatója