A jövő vagány balerinái és balerinoi figyelem!
A Győri Balett miniBalett tanfolyamot indít októbertől

Kiket várunk?
Szeretettel várjuk azokat az 5-8 év közötti gyermekeket – lányokat és fiúkat egyaránt - akik szeretnek táncolni, szeretik a zenét és szívesen megismerkednének a balett alapjaival egy változatos és támogató környezetben.
Mikor?
10 alkalmas félévrendben, hétköznapokon péntek délutánonként.
 Hol?
A Győri Balett balett termében, a Győri Nemzeti Színházban.
Kitől tanulhatnak a gyermekek?
Szalai Judit a Győri Balett magántáncosa elbűvölő személyiségével és vidám feladataival várja a mozogni vágyókat. Azonban havi egy alkalommal meglepetés oktatóra is számíthatnak a kis táncosok, méghozzá a Győri Balett társulatából.

 A 10 alkalmas kurzus ára: 30 000 Ft

Nyíltnap és beiratkozás: JELENLEG NINCS BEIRATKOZÁSI IDŐSZAK– Győri Balett balett terem – Győri Nemzeti Színház.

A kurzusra csak korlátozott számban tudunk gyermekeket fogadni, így amennyiben úgy dönt, hogy szeretné gyermekét az októbertől induló kurzusra beíratni, akkor a Nyíltnap előtt is lehetősége van rá. Kérjük, küldje el elérhetőségét és gyermeke adatait (név, kor) a szervezes@gyoribalett.hu címre.

Érdeklődni Szalai Juditnál tudnak a 06 30 474 8349 telefonszámon hétköznapokon 14:00-18:00 között.

Miért jó a balett?

Művészet ötvözve a sporttal: egy olyan önkifejezési mód, mely egyszerre kíván fizikai- és mentális erőt, szenvedélyt és fegyelmet.

Az előnyök sok területre hatással vannak:   
♥ Fizikai fejlődés, erősíti a teljes testet
♥ Koncentráció: A mozdulatok elsajátítása nagy figyelmet igényel. Egyidejűen több dologra kell koncentrálni és koordinálni.
♥ A tánc jó stresszoldó.
♥ Fejleszti az állóképességet. A gyakorlatok nem csak a testet alakítják, de a mentális és fizikai állóképességet is javítják.
♥ Fejlődik az izomzat, a vázizomzat, melynek köszönhetően a testtartás javul. Egy idő után a gyerek ösztönösen fogja kiegyenesíteni a gerincét. Nagy figyelmet fordít  a helyes fej-, gerincoszlop-, vállövi szakasz tartására, melyek mind befolyásolják a tüdőkapacitást és megelőzik a mozgásszervi bántalmakat.
♥A balett csodálatos testformáló: szép, hosszú izmokat, rugalmas testet fejleszt.
♥ Rugalmasság: A nyújtó gyakorlatok az óra alapját képezik. Gyerekkorban remek eredményeket lehet elérni.
♥ Lelki változások is várhatók a tanfolyam hatására, hiszen örömszerző tevékenységet folytat,  csoportban szocializálódik. A rendszeres gyakorlásnak köszönhetően a gyermek egyre ügyesebb lesz, s ettől az önbizalma is fejlődik.
♥ A tánc feltölt energiával.
♥ Egyensúlyérzék fejlődik, térérzékelés javul.
♥ Fejlődik a zenei műveltség, kapcsolatba kerül híres zeneszerzők műveivel. Megismeri a balett nyelvezetét a szakma sajátosságait, betekintést nyer a balett világába.
♥ Nyitottá válik a művészetek iránt.
♥ Fellépési lehetőség

Az óra felépítése

Bemelegítés⇒Gimnasztika⇒Rúd gyakorlatok⇒Nyújtás⇒Diagonál gyakorlatok⇒Játék & koreográfia tanulás

Bemelegítés: Minden mozgásos foglalkozás elengedhetetlen része, amellyel felkészítjük a testet a terhelésre és a figyelmet saját magunkra irányítjuk. Itt a fókusz a helyes testtartás beállításán van, továbbá a kar és lábtartások kidolgozásán.
Gimnasztika: A gimnasztikával fejlődik az erő, az állóképesség, a ruganyosság, a hajlékonyság és a testrészek összehangoltsága is. Használjuk ízületi mozgékonyság és koordinációs képességek fejlesztésére, de hatása kiterjed az egész testre.
Rúd gyakorlatok: A balett metodika alapgyakorlatainak elsajátítása. Rúdnál  egyszerűbb az egyensúly megtartása, előkészíti a későbbi önálló munkát.
Nyújtás: Az ízületi lazaság fejlesztése. Az izmok, inak, kötőszövetek rugalmasságának fokozása. A mozgástartomány növelése, az izmok feletti kontroll fejlesztése.
Diagonál gyakorlatok: Az átlós vonalban végrehajtott gyakorlatokat nevezzük diagonál gyakorlatoknak, melyek lehetnek lépések, ugrások, forgások. Segítségével a tudatos térkihasználást tanulják meg a gyerekek.
Játék: A játék során fejlődik a figyelemkoncentráció, a helyzet felismerési-, és döntési képesség, a találékonyság, a kreativitás.  A csoportos mozgásos játékok az óra fontos részét alkotják.