Kedves Közönségünk!


A 2020/21-es évad egy különleges mérföldkőnek ígérkezik a Győri Balett életében, úgy is mondhatnánk: egy új korszak, első felvonása.

1997-ben kerültem a Győri Baletthez. Ami azonnal megfogott Győrben az, hogy itt a táncművészetnek értéke van. Az emberek figyelnek ránk, fontos nekik a művészetünk. A tradíció és a hivatástudat, kéz a kézben jár. Tudtam, világképem és a Győri Balett értékrendje közös. Az elmúlt 23 év alatt voltam tánckari tag, magántáncos, szólista, koreográfus asszisztens, művészeti asszisztens, koreográfus, művészeti vezető. Most igazgatóként szeretnék maradandót alkotni. Mindezt úgy, hogy méltóak maradjunk az együttes elmúlt 40 évéhez. A mottóm: Tradíció és innováció! Megőrizni értékeinket és ebből megújulni. Örök körforgás a művészetünk, örök körforgás az életünk.

Őszi bemutatónk két alkotója is ezt a szellemiséget képviseli. Eno Peci és Lukács András olyan elemi és mindannyiunkat érintő érzésekről alkotnak koreográfiákat mint egy szeretett személy elvesztése, a hiányából való felépülés, vagy mint a társtalanság, mely feloldható az ismételt társra találással.

Az évadban még számos táncos izgalommal, bemutatóval és új programmal várjuk Önöket!

Emlékezetes évadot és jó szórakozást kívánok Nézőinknek!

Velekei László
igazgató