Írta

Marék Veronika

Dramaturg

Csepi Alexandra

Koreográfus

Velekei László Seregi- és Harangozó-díjas, Érdemes művész

Asszisztens

Szalai Judit

Díszlet

Váray Ibolya

Jelmez

Váray Ibolya

Jelmezkivitelező

Nagyné Vass Katalin

Látvány

Richly Zsolt

Zene

Balázs Árpád és mások műveiből montázs

Az eredeti művet írta: Marék Veronika
Figurák: Richly Zsolt

Táncolják:

A Kockásfülű nyúl – Nagy Franciska
A vadóc Kriszta – Joó Lea Napsugár
Az álmodozó Menyus – Nikolas Askonidis
A kicsi és butácska Kistöfi – Borna Cicak
A nagydarab, vásott fiú, Mozdony – Gémesi Máté

„Könyvünk meséi egy öreg bőröndben laknak, a bőrönd egy limlomos kamrában, a kamra egy toronyház tetején, ott, ahová a veréb sem száll fel, mert elszédül és lepotyog. Reggelenként kinyílik a bőrönd és kilép belőle a Kockásfülű nyúl. Távcsövével a kéményhez ugrándozik, hogy onnan lesse meg, vajon mit csinálnak barátai.”

 Egy születésnapra mindenki nagy várakozással készül: a szülinapos a vendégeket - a vendégek a szülinapost szeretnék boldoggá tenni. De mi történik, ha minden előkészületbe hiba csúszik: ha az ünneplő pulcsi nem megy a fejre, ha az ajándékdoboz nem méltóztatik beleférni a neki szánt csomagolásba, ha a cukrászmester grandiózus tortája a tányérok helyett a földön landol? Egy dolog: a Kockásfülű nyúl jön és segít!
A Pannónia Filmstúdió ikonikus rajzfilmhőséről - a Kockásfülű nyúlról – és barátairól szóló sorozat nagy sikerrel futott 1977-es megszületésétől a magyar televízión, majd a világ 90 országában. Az animációs mese rendezője Richly Zsolt, a történetek szerzője Marék Veronika volt, zenéjét Balázs Árpád komponálta. A propeller fülekkel rendelkező bájos segítőt, a vadóc Krisztát, az álmodozó Menyust, a butuska Kistöfit és a rosszcsont Mozdonyt most a Győri Balett színpadán láthatják viszont kicsik és nagyok.

Ajánlott korosztály: 0-5 év

Bemutató: 2024. június 23. 9:00 11:00 15:00 17:00 – Győri Balett Stúdió - XIX. Magyar Táncfesztivál