Movements to Stravinsky/Mimi

Két forradalmár egy színpadon: Igor Stravinsky és Bartók Béla, így indult a több mint negyvenkét éves Győri Balett új bemutatója. Ez volt a terv.  Lukács András letisztult szépségű Stravinsky-koreográfiáját a cselekményes balettet alkotó Velekei László A csodálatos mandarin-előadása követte volna, azonban ebben az előadásban Bartók Béla zenéje most nem csendül fel, s Lengyel Menyhért története is csak inspirációt ad ahhoz, hogy elmeséljük a Mandarin és Mimi történetét.

Klasszikus és kortárs, szép és rút, harmónia és zavar, ideál és káosz nem követik, hanem kiegészítik és magyarázzák egymást a kétrészes esten.

Koreográfus

Lukács András Seregi- és Harangozó-díjas

Asszisztens

Kara Zsuzsanna

Díszlet

Lukács András

Fény

Lukács András, Dragos Dániel

Mimi

A Lengyel Menyhért történet ihlette új Velekei koreográfia a mágikus realizmussal kacérkodik. A hétköznapok biztonságos szürkesége és a delírium hazudta eufórikus állapot között egyensúlyozó történetben a társadalom peremén tengődő narkós banda és a Mandarin számunkra is ismerős kulisszák között vív élethalálharcot. A színtér egy metrómegálló, a tét: a vágy beteljesítése. A vágy pedig maga: Mimi.

Dramaturg

Csepi Alexandra

Koreográfus

Velekei László Seregi- és Harangozó-díjas

Asszisztens

Jónás Zsuzsa Harangozó-díjas

Díszlet

Velekei László, Győri Gabi

Fény

Stadler Ferenc

Zene

montázs