Igazgatói utasítás a kulturális intézményekben történő maszk használatáról

Igazgatói utasítás a kulturális intézményekben történő maszk használatáról

IGAZGATÓI UTASÍTÁS

a Kulturális intézményekben történő maszk használatáról

A 2020. szeptember 18-án megjelent a járványügyi készültségi időszak intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX.18) Korm. rendelet, amely a kulturális intézményekre vonatkozóan is tartalmazott előírásokat. Ez alapján a Győri Balett társulatára vonatkozóan az alábbiakat rendelem el:

A Győr Nemzeti Színház épületében az orrot és a szájat folyamatosan elfedő maszkot a kulturális intézmény látogatók számára nyitva álló, közönségforgalmi területein mind a látogatók, mind az ott foglalkoztatottak kötelesek viselni.

A maszk használatot illetően az intézményt látogatók számára nyitva álló területen található büfé, étel-és ital automata sem képez kivételt, azok rendeltetésszerű igénybevételét leszámítva a jogszabály szerinti maszk viselés szintén kötelező.

A színház közönségforgalomtól elzárt területén (színpad és a hozzátartozó műszaki kiszolgáló területeken) a dolgozók maszk használata ajánlott.

Öltözők, irodák, üzemi helységek, amennyiben azt külsős személyek nem látogatják, a maszk használata egyéni belátás alapján ajánlott.

A Balett Stúdióban a normál munkamenetben a saját dolgozón kívül más látogató nem tartózkodhat.

Az előadások időpontjában ( és az azt megelőző és az előadást követő fél órában) a látogató és dolgozó részére is kötelező a maszk használata.

A szabályszerű maszk viselés megvalósítása az intézményvezető felelőssége, így a jelen igazgatói utasítás kivonatát a honlapon is meg kell jelentetni, valamint a Balett Stúdióban a látogatók számára nyitva álló területein mind a látogatókat, mind a munkatársakat kifüggesztett hirdetményben tájékoztatni kell.

Az utasítás hatálya a 2020. szeptember 21-től visszavonásig érvényes.

Győr, 2020. szeptember 21.

Velekei László

igazgató