A KOCKÁSFÜLŰ NYÚL

9:00, 11:00, 15:00, 17:00 GYŐRI BALETT STUDIÓ
GYŐRI BALETT

 
Asszisztens: Szalai Judit
Zene: montázs
Jelmez, díszlet: Váray Ibolya
Az eredeti művet írta: Marék Veronika
Figurák: Richly Zsolt
Dramaturg: Csepi Alexandra
Koreográfus: Velekei László Seregi- és Harangozó-díjas, Érdemes művész

Táncolják:
A Kockásfülű nyúl – Nagy Franciska
A vadóc Kriszta – Joó Lea Napsugár
Az álmodozó Menyus – Nikolas Askonidis
A kicsi és butácska Kistöfi – Borna Cicak
A nagydarab, vásott fiú, Mozdony – Gémesi Máté

„Könyvünk meséi egy öreg bőröndben laknak, a bőrönd egy limlomos kamrában, a kamra egy toronyház tetején, ott, ahová a veréb sem száll fel, mert elszédül és lepotyog. Reggelenként kinyílik a bőrönd és kilép belőle a Kockásfülű nyúl. Távcsövével a kéményhez ugrándozik, hogy onnan lesse meg, vajon mit csinálnak barátai.”

Egy születésnapra mindenki nagy várakozással készül: a szülinapos a vendégeket - a vendégek a szülinapost szeretnék boldoggá tenni. De mi történik, ha minden előkészületbe hiba csúszik: ha az ünneplő pulcsi nem megy a fejre, ha az ajándékdoboz nem méltóztatik beleférni a neki szánt csomagolásba, ha a cukrászmester grandiózus tortája a tányérok helyett a földön landol? Egy dolog: a kockásfülű nyúl jön és segít!

A Pannónia Filmstúdió ikonikus rajzfilmhőséről - a kockásfülű nyúlról – és barátairól szóló sorozat nagy sikerrel futott 1977-es megszületésétől a magyar televízión, majd a világ 90 országában. Az animációs mese rendezője Richly Zsolt, a történetek szerzője Marék Veronika volt. A propeller fülekkel rendelkező bájos segítőt, a vadóc Krisztát, az álmodozó Menyust, a butuska Kistöfit és a rosszcsont Mozdonyt most a Győri Balett színpadán láthatják viszont kicsik és nagyok.

Időtartam: 20'
Ajánlott korosztály: 0-5 év

Jegyár: 2.800 Ft