ANATÓLIAI MESE

19:00 NAGYSZÍNPAD
GYŐRI BALETT, MAGYAR ÁLLAMI NÉPI EGYÜTTES, GUESSOUS MESI
ANKARAI MODERN TÁNCEGYÜTTES
TISZTA FORRÁS -szvit
GYŐRI BALETT, MAGYAR ÁLLAMI NÉPI EGYÜTTES, GUESSOUS MESI

A Tiszta forrás Guessous Majda Mária „Mesi”, a Győri Balett és a Magyar Állami Népi Együttes közreműködésével a török és a magyar zene kapcsolódásán keresztül mutatja be a bartóki életmű néhány jellegzetes darabját, különös tekintettel a zene és a tánc kapcsolatára.

A Tiszta forrás bemutatója a Bartók Tavasz produkciójaként, a Müpa szervezésben valósult meg.

-szünet-

ANATÓLIAI MESE
Ankara Állami Előadó-művészeti Társulat

Az Anatóliai mese a török kultúra értékeit felvonultató különleges színpadi előadás, amely a hennás-esküvői szertartásokat is érintő témákat a hagyományos táncokkal ötvözi, és az előadóművészet minden elemével keverve hozza el a közönséghez.

A társulatról…

Az 1992-ben Ankara Állami Modern Táncegyüttes néven alakult társulatot a hagyományos török néptáncok modern színpadi technikával és kortárs művészeti felfogással összhangban történő színpadra állítása érdekében 2024-ben Ankara Állami Előadóművészeti Társulatra nevezték át, hogy multidiszciplináris műveket állítson színpadra.

Az együttes a Török Köztársaság Kulturális és Idegenforgalmi Minisztériumának felvételi bizottsága által  szigorú kiválasztási folyamat után kiválogatott táncművészekből áll, egyben Törökország egyik legfontosabb táncoktatási intézménye is, több mint 300 diáknak nyújt képzést a színpadi és táncművészet területén gyermek- és ifjúsági táncegyüttesében.

A társulat különböző törökországi és külföldi országok táncegyütteseivel közös táncelőadásokat tart, az egyetlen olyan hivatalos művészeti intézmény Törökországban, amelynek repertoárjában világtáncok, hagyományos táncok, modern táncok és multidiszciplináris táncok szerepelnek.

Az Ankara Állami Előadó-művészeti Együttes olyan színpadi műveket ad elő, mint az "Anatóliai mese", "A szövés ritmusa", "Tükörképek", "Köcsekek", "Törökország színei", "A barátok emlékeznek rám", valamint eredeti koreográfiai műveket mutat be törökországi és külföldi programjain, koncertprogramjaival nagy érdeklődést vált ki a művészetkedvelők körében.

Időtartam: 60'

Jegyárak: 4.200,-Ft, 4.800,- Ft, 5.500,- Ft

Az estet támogatja az Alprosys Kft.