AZ ESTÉLY

21:00 KISFALUDY TEREM
BOZSIK YVETTE TÁRSULAT

Előadják: Bozsik Yvette, Samantha Kettle, Vati Tamás
Zene: Philippe Heritier
Tér: Vati Tamás
Jelmez: Velich Rita
Fény: Pető József
Koreográfus: Bozsik Yvette

Az estély, amelyet Jean-Paul Sartre Zárt tárgyalás című darabja ihletett, magával ragadó alkotás a színház és a tánc peremén. Három ember, két társasági hölgy és egy gyíkszerű csábító gyűlnek össze egy külvárosi szobában, amelyről kiderül, hogy maga a pokol is lehet. Fokozatosan, ahogy a kapcsolatok épülnek és bomlanak, a trió ráébred, hogy rögeszméik csapdájában vannak, és örökre egymás mellett maradnak.
"Philippe Heritier zeneszerző meglepő és szellemes zenéje gyönyörűen simul a koreográfiához, amely akrobatikát, klasszikus balettet és Buster Keatonra emlékeztető komikumot ötvöz." /John Linklater/
Az estély az Edinburgh Fringe Fesztiválon elnyerte a Nemzetközi Kritikusok Díját, a Scotland on Sunday Legjobb Táncprodukció Díját és az Independent Színházi Különdíját.
A produkciót eredetileg 1993-ban mutatták be, a társulat fennállásának 30. évfordulójára újították fel. A társulat alapító művészei, Bozsik Yvette és Vati Tamás eredeti karakterüket játsszák, a harmadik szerepet a társulat meghatározó táncművésze, Samantha Kettle alakítja.

Időtartam: 60'

Jegyár: 3.900 Ft