MUTDANCE - BEMUT

19:00 NAGYSZÍNPAD / GRAND STAGE

 

A BEMUT c. előadás a MUTDANCE társulat legikonikusabb koreográfiáit vonultatja fel. A műsor ötvözi a társulat korábbi és legújabb munkáit, melyben a közös nevező a rájuk jellemző egyedi mozgásvilág és koreográfia.
Az előadás három önálló részből áll, melyben 14 hölgy táncos lép színpadra.

BEMUT is a performance that introduces some of the most iconic choreographies of MUTDANCE company. The program presents recent and past works, based on the company's unique choreographic method. Depending on the context in which it is presented, the performance could include 3 or 4 different parts.
BEMUT is executed by 14 all-female dancers, with recorded music.

1. rész.
Revealing Breath II (a teremtés alapja)
Kim Young-hee eredeti koreográfiája
Ahogy a cím is sugallja, ez a mű a „légzésre”, a minden mozgás mögött meghúzódó életerőre összpontosít. Ez a repertoár egyik legreprezentatívabb darabja, amely felfedi a társulat egyedi táncos tulajdonságait és jellegét.
Ez a koreográfia a buddhista szertartástánc szellemiségére épül. A mentális intuíciók fizikai mozgásokká alakítását célzó speciális tréningen keresztül a mozgás feltárja a közönség előtt a táncos belső világát.
Az alkotás alapja egy alacsonyabb szintről kezdődik, ahol a táncosok teste és lelke egyaránt ellazul. A légzés révén a mozgás középső szintre emelkedik, végül a tánc egy magasabb, spirális mozgásokat generál, amelyeken keresztül a táncosok belső ereje felfelé áramlik, átölelve az univerzum szellemeit.

2. rész
101%
Kim JungA koreográfiája
A „101%” a táncon keresztül az extrém szenvedélyek és vágyak megtestesülését kívánja kifejezni, amelyet az ég egy elérhetetlen pontja felé irányuló vertikális vonzalom képvisel. Ebben az értelemben a táncot lazán a görög Ikarosz mítosza ihlette, amint az égő nap felé emelkedik.
Térfogalmakban kifejezve a táncosok fokozatosan gyűjtik össze az energiát a talajból, a talpukon és a térdükön keresztül, ezáltal energiát építenek fel a testben. Leginkább a mellkasban rögzítik és koncentrálják az energiát, majd a dinamikus mozgások szekvenciális mintáin keresztül elküldik és szétszórják a térben.

3. rész
A válaszom
Kim Young-hee eredeti koreográfiája
Kim Young-hee egyik korai művének modernista rekreációja, amely a művész belső világát mutatja be tánc formájában, melyet a „Miért táncolunk?” kérdés ihlette.
Bár régóta táncolunk, és számos színpadon számos előadást mutattunk be, továbbra is ugyanazt a sürgető kérdést tesszük fel magunknak, mintha először történt volna. Mindig úgy tűnik, hogy a válasz kéznél van, de a jelentés minden alkalommal elkerüli. És még ebben a pillanatban is, amelyben táncolunk, továbbra is keresünk... Az én Válaszom a tánc bensőséges és mély motivációját igyekszik kifejezni a táncosok állandóan változó mozgásain keresztül.
Az elefántcsont ruhák hagyományos papírból készülnek, hogy a kopott koreai népi ruhák érzetét keltsék.

Jegyárak / Ticket prices: 4.500 Ft, 5.900 Ft, 7.500 Ft